Tendințe noi în servirea mesei: Funde, artă modernă și servire în stilul sec. XVIII

Probabil ca și mine nu ați putut trece cu vederea rețetele de socializare impânzite de roșu și funde. 

Fundele sunt peste tot, unele gigantice altele minimaliste: pe pantaloni, cămăși, blugi, tricouri, brazi, mese, tot felul de torturi stilizate și etc.

Bineînțeles, ca multe alte tendințe aceasta este puternic influențată de fashion care a pus anul trecut în valoare estetica baletului care combină fragilitatea, feminitatea și rigiditatea, călități imperative pentru acest dans, dar și într-o lume în care sunt războaie, reguli masculine și e nevoie de un strop de magie!

Funda, un element simplu care de fapt este o panglică, transformă ușor starea de spirit neutră în una de bucurie copilărească.

Fundele au fost iubite dintotdeauna, Maria Antoaneta, regina Franței a cheltuit mai mult de 200.000 de franci în timpul vieții pentru fundele din păr. Alte două fane a fundelor pentru ținutele lor, au fost Prințesa Diana și Maddonna.

Deși în spațiul post-sovietic se vede mult influența anilor '90 la petrecere, tendința care tot este legată de fashion, în Occident la mesele de cameră ai marilor designeri  se conturează un stil artistic cu izul meselor secolului XVIII, în care sunt puse în valoare alimentele simple din care sunt create compoziții în stilul artei moderne, or în formă conică alla Croquembouche.

O altă tendință care o îmbrățișăm sunt farfuriile servite doar cu un tip de produs, spre exemplu: o farfurie doar cu olive, alta doar cu prosciutto, una cu un tip de legume și etc.

Un alt sfat este să nu faceți prea multe straturi din farfurii la couverturile individuale, mesele prea festive deseori sunt la un pas să devine opulente, greoaie și neinvitante.

În această servire am am vrut să vă arăt cum puteți folosi două stiluri de ceainice și două forme de farfurii pentru o servire stilizată și compusă profesionist. Nu e neapărat ca ceainicul să fie din aceiași colecție cu farfuriile, uneori un ceainic din altă poveste poate arăta mai interesant.

Am evitat fața de masă ca să scot lemnul cald al mesei în evidență.

Și last but not least, am adăugat suporturile din porțelan pentru cardurile de nume ca să îmi exprim dragostea și considerația pentru fiecare membru al familiei.

Vă urez Crăciun fericit și cât mai multe mese memorabile în colecția amintirilor Dumneavoastră!

 

 

 

 


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.