Hrișca de dimineață

Prima dată când am văzut hrișca într-o carte cu dejunuri, autorul cărui este un bucătar autoritar, eu chiar n-am înțeles. Nu de alta, dar am crescut ca mulți alții în stereotipul că hrișca se mănâncă cu carne și sos la amiază sau seara. Deși vine mult din cultura rusă, e tot mai popular în Franța de Nord, din făină de hrisca francezii fac crepes (clătite). E tare bună pentru noi femeile, care veșnic slăbim pentru că menține nivelul de glucoză în sânge și greutatea sub control. Previne diabetul, scade colesterolul, menține tânăr sistemul nervos. Iată așa de bună e Regina boabelor pentru că are un nr. record la conținutul de vitamine și microelemente. Proportia perfectă la fierbere este 1 pahar de hrișcă și 2 de apă adică 1\2.

Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.