Ciocolata si prejudecata.

Uneori vreau să cred că în rai ciocolata e fără calorii întrucât indubitabil ciocolata e cea mai ieftină și eficientă terapie. Amintește-ți clipa în care guști o bucățică -acest sentiment angelic cum se topește gradat și își deschide aroma.

Ai ghicit ce fac în timp ce scriu? Da! Savurez o tabletă mică cu mare dor de Belgia și Chocolatarie-ile lor extraordinare. Oricine care a intrat într-un astfel de magazin, rămâne îmbătat de mireasma ciocolatei, iar această exeperiență lasă o amprentă puternică chiar și pentru cei care nu se consideră gurmanzi. 

Pentru mine informația că ciocolată e superbă pentru creier, vase sangvine, inimă, plină de vitamine și antioxidanți, e în plus! pentru că sincer, atunci când rămâi unu la unu cu ea, nimic nu mai contează. 

Cândva citisem cartea "Chocolat" de Joanne Harris, cu mare drag o recomand întrucât e incomparabilă cu filmul. Era un fel de patiserie micuță, într-o provincie din Franța, vindea ciocolată și marțipan, atât de mult a promovat cultura ciocolatei și a cafelei acolo, încât duminica oamenii în loc de biserică veneau la ea, la mica sa teresă. La un moment dat a venit Părintele de la biserică, a certat-o că oamenii aleg patiseria ei în locul slujbelor, iar la un moment dat a început și el să vină, "regulat și cu plăcere" cum zice o prietenă.

Gusturile culinare se elevează în timp și prin experiențe, înainte mâncam doar ciocolată cu lapte, acum am început să percep gustul curat al ei, spre exemplu ciocolata cu 90% conținut de cacao, mai mult de 2 bucățele nu ești în stare să mănânci, decât să-ți încarci organismul cu calorii goale a unui produs ieftin, ia-ți o ciocolată scumpă, gustă câte puțin, crede-mă ea ține și 3 săptămâni. În poza de sus eu am fotografiat boabele de cacao rase, *raw, o utilizez în amestecuri cu miere și un pic de lapte, dacă mai adaugi unt de cacao, obții o ciocolată homemade. 

Percepe viața prin gusturi, eu așa fac și cumva devine mai plină de sens și conținut.

Fotografii realizate de Ana-Maria Cojocaru


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.