Salata libaneza Tabbouleh

Salata Tabbouleh

Spre deosebire de vecinii apropiați, bucătăria libaneză pune mai mare preț pe „meze“ sau aperitive in vocabularul nostru, o etalare de porții mici, reci și calde, atât de variată încât poate acoperi fără probleme o masă întreagă.În Liban se mănâncă fasole verde, fasole uscată, mâncare cu iaurt, 50 de feluri de mâncare cu orez, sosuri, noi vom pregati un aperitiv clasic numit Tabbouleh.

Ingrediente
2 legături de pătrunjel
1 legătură de mentă
1 ceapă roșie
2 roșii
jumătate de lămâie
60 gr cus cus sau bulgur
sare și piper
sucul de la o jumătate de lămâie
2 linguri de ulei

Mod de preparare

  1. Fierbem apa și într-un bol acoperim cus cusul cu apă *turnăm cu un deget mai mult decât conținutul din bol. Lasăm să se răcească.
  2. Mărunțim pătrunjelul, menta, ceapa, roșiile le punem într-un bol mare.
  3. Adăugăm cus cusul, scrugem, uleiul, sucul de lămâie, asezonăm cu sare și piper.

Bon Apetit!

 


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.