Bisque de creveți

Startul mesei de Crăciun la mine se asociază clar cu un aperitiv cald, care este ca o intrare lentă în festinul lung și delicios al acestei sărbători. Supele pot varia de la un an la altul, însă preferatul meu rămâne bisqu-el, este o introducere lentă la masa care urmează cu un gust foarte rafinat.

Din homar bineînțeles iese incredibil de gustos, eu am testat și cu creveți și este la fel de savuros și mai puțin laborios. Această supă se servește în porții mici, eu servesc nu mai mult de 200 ml, astfel ca să fie loc și pentru alte bucate.

Ingrediente

1 kg creveți întregi

2 linguri pastă de tomate

o mână de roșii uscate

1 praz

250 ml frișcă ori lapte de cocos

2-3 căței usturoi

2 l bulion de legume/pui

1 frunză de dafin

1-2 linguri de făină

50 g cognac

coaja rasă și de la o lămâie pentru servire

unt ghee pentru călire

nucșoară

sare și piper

Metodă de preparare:

1. Curățiti creveții puneți capurile și carapacea într-un bol, iar crevetele decojit separat, clătiți-le sub un jet de apă rece.

2. Căliți prazul într-un castron mare, când devine moale adăugați capurile, carapacea și roșiile uscate, țineți pe foc cca 15 min până creveții își schimbă culoarea, asezonați-i cu sare și piper. Adăugați cognacul, lăsați-l puțin să se evapore, adăugați pasta de tomate, amestecați și adăugați bulionul, lăsăți să fiarbă la foc mic timp de vreo 45 minute.

3. După ce supa este gata, dați-o prin blender static și strecurați masa printr-o strecurătoare fină.

4. În alt vas amestecați puțină supă cu făina, încât să nu aveți cocoloașe, puteți regla consistența prin făină, apoi adăugați masa la bulionul din creveți. Adăugați și frișca în castron, gustați și asezonați.

5. Opțional puteți prăji creveții cu unt ghee și coaja de la o lămâie și serviți-i cu supa. Puneți-i pe centru farfuriei la servire, va arăta ca în cele mai elaborate restaurante. Ori păstrați creveți pentru pate-ul din creveți. Rețeta în curând va urma.

Bon Apetit


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.