Cea mai festivă și rapidă rețetă de somon

E gata în mai puțin de 30 de minute!

Această rețetă este unica aprobată de soțul meu, el e foarte sceptic când vine vorba despre somonul preparat termic, mai mult îl consumăm slab-sărat, însă toppingul face minuni, e festiv, cremos și plin de gust.

Răchițelele dulci și rodia acrișoară se echilibrează reciproc și transformă peștele într-un preparat foarte iernatic.

Ingrediente: 

1.2 kg file de somon de la Ocean Fish

3-5 căței de usturoi

2 cuișoare

70 g unt

2-3 linguri de miere

200 g smântână 30%

100 g răchițele uscate

4 linguri de divin 

0.5 rodie

50 g fulgi de migdale

pătrunjel pentru servire

sare și piper alb

Metodă de preparare:

Condimentăm peștele cu sare și piper alb, după gust și îl lăsăm pentru 15 minute.

Îl transferăm într-o tavă de copt.

Preîncălzim cuptorul la 210 C în regimul cu convecție.

Zdrobim mărunt cățeii de usturoi și îi adăugăm într-o tigaie împreună cu 50 g de unt și cuișoare. Sotăm un pic astfel încât să părfumăm bine untul.

Turnăm untul cu usturoiul și mierea peste somon, o distribuim egal. Coacem somonul în jur de 15 minute. La 10 minute obișnuiesc să îl verific ca să nu îl scap și să mai torn lichidul scurs din tavă peste somon.

Între timp sotez răchițelele împreună cu untul rămas și divin.

Când este gata, îl transferăm într-o tavă, preferabil fără coajă, ca să nu o lăsăm mesenilor în farfurie.

Adăugăm smântână și celelalte ingrediente deasupra.

Bon apetit!

 

 

 


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.