Chifluțe simple din linte fără drojdie

Chifluțele din linte sunt dense, foarte nutritive și o alternativă mai sănătoasă la o pâine obișnuită. Vă sugerez să le păstrați într-un container închis după coacere.

Ingrediente:

  • 160 g linte 
  • 160 g făină integrală (plus pentru formarea chifluțelor)
  • 100 ml apă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță sare

*susan negru pentru decor

Mod de preparare:

    1. Înainte de a pregăti chiflele, spălați și clătiți lintea sub apă rece și lăsați-o să se hidrateze peste noapte. Puteți pune lintea într-un castron cu 2 căni de apă și lăsați-o să se înmoaie timp de cel puțin 8 ore.
    2. Puneți lintea într-un blender și adăugați apa. Amestecați până obțineți o pastă fină.
    3. Turnați compoziția într-un bol și adăugați restul ingredientelor.
    4. Într-un bol puneți un pic de făină, formați din aluatul moale o chifluță și dați-o prin făină, acest proces e puțin migălos.
    5. Coaceți chifluțele timp 40-45 min la 170 C până când devin aurii și s-au rumenit frumos.


    Lasă un comentariu

    Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

    Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.