Pudding de Crăciun, cu ciocolată

Un festin de sărbătoare trebuie să se termine cu un ceai și un desert delicios care îl așteaptă de obicei toți, cu întrebarea: “Da' la desert ce avem?” Avem pudding, nouă ne place mult clasicul englez, dar anul acesta am vrut să optăm pentru o rețetă mai sănătoasă.

Vă sugerez să coaceți 2 checuri deodată, a doua zi dimineața toți îl vor căuta.

Ingrediente:

- 100 g făină de migdale

- 200 g făină grâu, preferabil fără gluten

- 300 g zahăr de cocos

- 1 lingură semințe chia

- 1 linguriță mică bicarbonat de soda

- 1 linguriță mică praf de copt

- 100 ml lapte de migdale sau de cocos

- 8 linguri mari de ulei de cocos

- 5 linguri mari de praf de cacao

- 50 g stafide

- 50 g alune de pădure tăiate

- 200 g ciocolată

 

Metodă de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 C și ungeți bolul pentru pudding cu ulei de cocos, dacă nu aveți un bol rezistent la cuptor, va fi potrivită și o formă pentru tort de cca 20 cm.

Puneți semințele chia într-un bol cu 4 linguri de apă și lăsați-le pentru 10 minute.

Într-un bol amestecați făina de migdale, zahărul, făina de grâu, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și praful de cacao. Adăugați laptele și uleiul topit de cocos, după ce obțineți o masă omogenă adăugați stafidele și alunele de pădure.

Turnați mixtura în forma pentru copt și coaceți circa o 75 - 90 minute. El trebuie să fie un pic moale în interior însă cuțitul să iasă curat din interior, dacă nu iese mai țineți la cuptor 5 - 10 minute. Pentru ultimele 30 minute de coacere acoperiți cu folie pudding-ul ca să se coacă în interior și să nu să se ardă deasupra.

După coacere lăsați-l să se răcească, topiți ciocolata și turnați peste pudding, decorați cu fructe, nuci sau crenguțe de rozmarin.

Bon appetit!

Ana-Maria Costișanu


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.