Scrob franțuzesc cu somon

Oeufs brouillés au saumon fumé (în original) e o rețetă adorată la noi acasă. Este elegantă și are un gust rafinat. Timpul de preparare e mai lung în comparație cu alte omlete însă modalitatea este destul de simplă. Cert este că gustul depășește orice așteptare.
Pentru 4 persoane
Ingrediente
  • 30 g unt
  • 8 ouă
  • 1 bucătă de somon afumat
  • 100 ml frișcă groasă 
  • sare și piper
  • 8 bucăți de pâine țărănească
Mod de preparare:
Scoatem produsele din frigider cu minim o oră în avans. Turnăm apa într-un castron mare și punem deasupra un bol din ceramică termorezistent.
Punem untul, în paralel alt bol batem repede ouăle, le sărăm și le piperăm.
Feliem subțire somonul și îl adăugăm în bolul cu ouăle bătute, turnăm masa în forma cu untul fierbinte, amestecați ouăle fără oprire cu o spătulă. 
Când masa începe să aibă consistența unei creme, adăugăm frișca și amestecăm bine. Scoateți bolul de pe foc și mai râșniți deasupra piper. 
Serviți scrobul imediat cât este fierbinte cu pâine prăjită.
Bon Apetit!

Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.