Supă delicioasă de linte

Am încercat multe supe de linte până am renunțat, nu sunt mare fan al ei recunosc, însă combinația cu multe roșii și multă ceapă m-a uimit. Din acest motiv am simțit că e o rețetă care pot să o împărtășesc, dat fiind faptul că vine sezonul rece!

Ingrediente:

pentru 4-5 porții

  • 300 g linte
  • 250 g ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 300 g passata 
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 0.5 linguriță chimen 
  • 0.5 linguriță paprika afumată
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1.5 l bulion sau apă
  • sare și piper

*iaurt grecesc pentru servit

Mod de preparare:

  1. Hidratați lintea în apă și lăsați-o peste noapte.
  2. Într-un castron încălziți uleiul de măsline, adăugați condimentele, ceapa feliată și usturoiul, prăjiți la foc încet timp de 15-20 minute până ceapa devine moale și puțin se caramelizează.
  3. Adăugați pasta de tomate, passata și lintea clătită sub un jet de apă.
  4. Turnați bulionul peste linte și fierbeți totul până lintea nu devine foarte moale.
  5. După ce supa s-a fiert, folosiți un blender pentru a o transforma într-o supă cremoasă.
  6. Reîncălziți supa cremă pe foc mic, adăugând apă dacă este prea groasă. Gustați și ajustați gustul cu sare și piper.
  7. Serviți supa cu iaurt. 

 


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.