Tarta regilor, cu ciocolată

Gallete de Rois este o tartă tradițională franceză, pregătită în perioada sărbătorilor de Crăciun. I se trag rădăcinile din sec XIV, și se servește în cinstea celor 3 crai veniți de pe cele 3 continente. Există o sumedenie de tradiții în jurul ei, de la umpluturi diferite, până la monede ascunse pentru oaspeții norocoși. 

 

Ingrediente:

125 g unt nesarat, moale

125 g zahăr tos

2 ouă, plus 1 ou pentru a unge tarta

125 g făină de migdale 

125 g ciocolată neagră (aproximativ 50% cacao)

500 g aluat foietaj gata preparat

 

1.    Preîncălziți cuptorul la 190°C. Tapetați o tavă mare cu hârtie de copt.

2.    Mixați untul și zahărul în bolul unui robot de bucătărie sau cu un mixer electric timp de aproximativ 5 minute sau până devine ușor și pufos. Adăugați ouăle și făina de migdale, apoi amestecați bine. Topiți ciocolata apoi adăugați-o.

3.    Se împarte aluatul foietaj în două și se întinde fiecare bucată subțire pe o suprafață ușor făinată. Tăiați 2 discuri folosind un bol mare de salată cu un diametru de aproximativ

30 cm. Extindeți unul dintre discuri astfel încât diametrul său să fie cu aproximativ 1 cm mai mare decât cel al celui de-al doilea disc.

4. Întindeți crema de ciocolata și migdale pe cel mai mic disc de aluat, lasand o margine de aproximativ 3 cm.

Asamblare

1. Ungeți marginile aluatului cu puțină apă rece, acoperiți cu al doilea disc de aluat și apăsați pe margini pentru a lipi dischetele de aluat.

2. Bateți oul și ungeți partea superioară a aluatului cu el. Cu dosul unui cuțit mic, trasați pe aluat un model simplu la alegere.

Pentru un model tradițional, formați arce circulare din centru.

3. Se coace la cuptor pentru 35 până la 45 de minute, sau până când Tarta este frumos umflată și aurie. Galette des Rois se mănâncă cu șampanie... Tradițiile sunt bune!

Pentru a varia gustul, adăugați pur și simplu puțină coajă de portocală rasă fin la preparatul de ciocolată-migdale sau înlocuiți migdalele pudrate cu o altă nucă măcinată.

Bon Apetit!

 


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.