Aperitiv cu bacon și confitură din ciocolată

Această rețetă este un aperitiv sofisticat și simplu în același timp, perfect pentru a aduce un strop de origalitate la masa de sărbătoare.

Confitura de ciocolată cu o notă subtilă de vin roșu, adaugă un contrast interesant baconului crocant.  

(pentru 4 persoane)

Ingrediente pentru confitura:

2 linguri ulei vegetal

4 cepe mici

2 linguri oțet balsamic

2 linguri zahăr brun

200 ml vin roșu

Sare după gust

25 g ciocolată neagră

Pentru asamblarea tartinelor:

8 bucăți de bacon

8 felii de pâine 

200 g cașcaval Emmentaler

Mod de preparare:

Încălziți 2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie. Adaugăți 4 cepe mici tocate și gătește-le până devin aurii. Adaugăți 2 linguri de oțet balsamic și 2 linguri de zahăr brun. Amestecați până se topește zahărul.

Turnați 200 ml de vin roșu și lasă să fiarbă până se reduce la jumătate. Condimentați cu sare după gust. La final, adaugă 25 g de ciocolată neagră și amestecați până se topește complet. Lăsați la răcit.

Puneți 8 bucăți de bacon într-o tavă și coaceți-le în cuptor până devin crocante. Între timp, uscați 8 felii de pâine în toaster sau în cuptor. Rade 200 g de cașcaval Emmentaler.

Ungeți fiecare felie de pâine prăjită cu o cantitate generoasă de confitură de ciocolată. Așezați deasupra fiecare felie de pâine prăjită câte o bucată de bacon crocant. Presarăți deasupra cașcavalul ras Emmentaler. Puneți tartinele înapoi în cuptor pentru câteva minute, până când cașcavalul se topește și devine auriu.

Serviți tartinele calde, ca un aperitiv savuros și inedit pentru masa de Crăciun. 

Bon Apetit!

 


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.