Tocăniță de vară cu năut

A venit vara, or asta înseamna că avem la dispoziție cele mai gustoase roșii. Deși le mâncăm mult în stare proaspătă, mai avem opțiunea să preparăm cele suculente feluri de mâncare. Iar năutul este o proteină vegetală care se asimilează extrem de ușor. Mie îmi mai place să adaug și quinoa aici.

Ingrediente:

  • 700-800 g roșii (eu ador să combin cherry și roșiile de dimensiuni mari)
  • 4 ardei roșii copți și decojiți 
  • 1 ceapă roșie
  • 2 ardei verzi 
  • 4 căței de usturoi feliați
  • 1-2 cepi roșii coapte
  • chimen și paprika (pentru note mai orientale)
  • 200-300 g năut fiert în avans
  • 1 lingură de îndulcitor de care folosiți mai des pentru a regla aciditatea roșiilor
  • verdeață și ierburi aromatice (mărarul aici după mine mai puțin se combină)
  • unt ghee sau ulei de măsline
  • sare și piper

Metodă de preparare:

  1. Coaceți ardeii roșii și ceapa întreagă la 180C, aproximativ 30 minute, scoateți-i și puneți ardeii pentru 15 minute într-o caserola închisă ermetic să se răcească, așa se vor decoji mai ușor. Feliați ceapa fâșii.
  2. Puneți untul în tigaie, feliați ceapa, ardeii verzi și usturoiul, prăjiți împreună cu chimenul până se rumenesc.
  3. Adăugați roșii tăiate cuburi, dacă sunt cherry, în jumătate, adăugați îndulcitorul.
  4. Când ați ajuns la consistența dorită, adăugați ardei copți tăiați în bucăți, ceapa coapte, năutul și verdeața.
  5. Serviți cu quinoa.

Bon Apetit!

 


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.