translation missing: en.general.accessibility.skip_to_content

Anne-Marie Cuisine - Blog Gastronomic

RSS
  • Ravioli cu somon și icre roșii
    June 5, 2019 Ana Maria Costisanu

    Ravioli cu somon și icre roșii

    Ravioli cu Somon   Cea mai veche mențiune istorică a raviolelor apare în sec VIV în scrisoarea unui comerciant din Prato.  De obicei ele erau servite vineri, la ceremonii religioase. Cel mai curios este că există și o zi națională...

    Read now
  • Jambalaya - Paella din Loiusiana
    June 5, 2019 Ana Maria Costisanu

    Jambalaya - Paella din Loiusiana

    Jumbled în traducere “amestecat”, este o mâncare extrem de populară în Louisiana, din Statele Unite ale Americii. Altă versiune spune că acest cuvânt a apărut din franceză de la “Jambon” și “Aya” din africană în se traduce, orez.  Această mâncare...

    Read now
  • Cozonacul Costișanilor cu umplutură de nuci
    April 23, 2019 Ana Maria Costisanu

    Cozonacul Costișanilor cu umplutură de nuci

    Fiecara familie cu cozonacul ei! Cozonacul e o coptură unică pe plaiurile noastre, fiecare gospodină iscusită își ține în mare secret rețeta, pentru că un cozonac perfect are nevoie de multă căldură spirituală, liniște și predispunere pentru un rezultat frumos,...

    Read now
  • Scrob franțuzesc cu somon
    March 27, 2019 Ana Maria Costisanu

    Scrob franțuzesc cu somon

    Oeufs brouillés au saumon fumé (în original) e o rețetă adorată la noi acasă. Este elegantă și are un gust rafinat. Timpul de preparare e mai lung în comparație cu alte omlete însă modalitatea este destul de simplă. Cert este...

    Read now
  • Cheesecake de lămâie Raw Vegan
    March 18, 2019 Ana Maria Costisanu

    Cheesecake de lămâie Raw Vegan

    Cheescake-urile raw vegan au devenit tot mai populare în ultimii ani, evident acest lucru se datorează ingredientelor sănătoase din care este creat, iar în al doilea rând se prepară la fel de ușor ca și cel clasic.  Baza acestei creme sunt...

    Read now
  • Pâine fără frământare
    March 9, 2019 Ana Maria Costisanu

    Pâine fără frământare

    Nu pot să nu ador această rețetă, pentru că rezultatul este excepțional într-un timp atât de scurt. Nu e nevoie de malaxor și nici prea mare efort că să parfumez casa cu aroma pâinii. Iar coacerea pâinii și aluatul este...

    Read now
  • Wok vegerian cu soba noodles
    February 24, 2017 Ana Maria Cojocaru

    Wok vegerian cu soba noodles

    Ce poate fi mai simplu și mai gustos decât un wok preparat rapid într-o o tigaie potrivită de la Master Class care este grea, produsă din oțel de carbon, potrivită pentru orice tip de aragaz inclusiv și pentru inducția mea de...

    Read now
  • Mini Madeleine sau sărut angelic
    February 23, 2017 Ana Maria Cojocaru

    Mini Madeleine sau sărut angelic

    Scriitorul Marcel Proust a imortalizat acești biscuiți în lucrarea sa, "Memoria Involuntară", amintindu-și de duminicile din copilăria sa, când mătușa Leonie cocea madeleine și îl servea pe micul Marcel cu biscuiți înmuiați în ceai. Sunt multe legende despre "cine" este autorul...

    Read now
  • Ouă delicioase cu spanac
    February 22, 2017 Ana Maria Cojocaru

    Ouă delicioase cu spanac

    Dragii mei, azi e o zi minunată și am mai multe motive de fericire, primul este că am început să văd spanacul în vanzare tot mai des, iar eu îl ador, în special la această rețetă care e una tradițională în...

    Read now