Anne-Marie Cuisine - Blog Gastronomic

RSS
  • Scrob franțuzesc cu somon
    March 27, 2019 Ana Maria Costisanu

    Scrob franțuzesc cu somon

    Oeufs brouillés au saumon fumé (în original) e o rețetă adorată la noi acasă. Este elegantă și are un gust rafinat. Timpul de preparare e mai lung în comparație cu alte omlete însă modalitatea este destul de simplă. Cert este...

    Read now
  • Cheesecake de lămâie Raw Vegan
    March 18, 2019 Ana Maria Costisanu

    Cheesecake de lămâie Raw Vegan

    Cheescake-urile raw vegan au devenit tot mai populare în ultimii ani, evident acest lucru se datorează ingredientelor sănătoase din care este creat, iar în al doilea rând se prepară la fel de ușor ca și cel clasic.  Baza acestei creme sunt...

    Read now
  • Pâine fără frământare
    March 9, 2019 Ana Maria Costisanu

    Pâine fără frământare

    Nu pot să nu ador această rețetă, pentru că rezultatul este excepțional într-un timp atât de scurt. Nu e nevoie de malaxor și nici prea mare efort că să parfumez casa cu aroma pâinii. Iar coacerea pâinii și aluatul este...

    Read now
  • Wok vegerian cu soba noodles
    February 24, 2017 Ana Maria Cojocaru

    Wok vegerian cu soba noodles

    Ce poate fi mai simplu și mai gustos decât un wok preparat rapid într-o o tigaie potrivită de la Master Class care este grea, produsă din oțel de carbon, potrivită pentru orice tip de aragaz inclusiv și pentru inducția mea de...

    Read now
  • Mini Madeleine sau sărut angelic
    February 23, 2017 Ana Maria Cojocaru

    Mini Madeleine sau sărut angelic

    Scriitorul Marcel Proust a imortalizat acești biscuiți în lucrarea sa, "Memoria Involuntară", amintindu-și de duminicile din copilăria sa, când mătușa Leonie cocea madeleine și îl servea pe micul Marcel cu biscuiți înmuiați în ceai. Sunt multe legende despre "cine" este autorul...

    Read now
  • Ouă delicioase cu spanac
    February 22, 2017 Ana Maria Cojocaru

    Ouă delicioase cu spanac

    Dragii mei, azi e o zi minunată și am mai multe motive de fericire, primul este că am început să văd spanacul în vanzare tot mai des, iar eu îl ador, în special la această rețetă care e una tradițională în...

    Read now
  • Risotto cu dovleac și migdale
    February 2, 2017 Ana Maria Cojocaru

    Risotto cu dovleac și migdale

    Cum apare niște bulion în casă, imediat apar idei de risotto, supă sau vreun bourguignon la cuptor. În rest lucrurile sunt simple ca risotto, importante sunt ingredientele. Orezul trebuie să fie special pentru risotto, a fost numit așa în cinstea...

    Read now
  • Pui Tikkka Masala
    November 10, 2016 Ana Maria Cojocaru

    Pui Tikkka Masala

    În mod curios, Tikka Masala de pui (chicken tikka masala) este o mâncare indiană care a fost inventată în restaurantele indiene din Marea Britanie. Legenda spune că acest fel de mâncare a apărut din întâmplare, prin 1970, când un şofer...

    Read now
  • Gugelhupf cu nuci și sirop
    October 31, 2016 Ana Maria Cojocaru

    Gugelhupf cu nuci și sirop

    Sunt rețete care le gătim din necesitate, însă unele sunt predestinate să ne ducă în călătorii prin toată lumea. Consider că toamna și iarna ar fi sinonime cu gătit, atmosferă de familie și nostalgie (plăcută evident) - vara nu e timp...

    Read now