Ravioli cu somon și icre roșii

Ravioli cu Somon
 
Cea mai veche mențiune istorică a raviolelor apare în sec VIV în scrisoarea unui comerciant din Prato.  De obicei ele erau servite vineri, la ceremonii religioase. Cel mai curios este că există și o zi națională a raviolelor în țara-mamă, Italia, pe 20 martie. Cuvântul ravioli, derivă din italianul “a înveli” .
 
Ingrediente:
 
Pentru aluat:
  • 400g făină 00
  • 1/2 sare
  • 4 ouă
Pentru umplutură:
  • 500g fileu de somon
  • ulei de măsline
  • 2 linguri de ricotta
  • ceapă verde
  • pătrunjel 
  • coaja rasă de la o lămâie
  • sare de mare și piper
Pentru sos:
  • 400 ml frișcă
  • 1 borcan de icre 
  • sare de mare și piper

Pentru prepararea aluatului puteți folosi mașina pentru pasta:

Iar pentru a crea rapid formele perfecte pentru ravioli, folosiți una din formele Kitchen Craft:


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.