Skip to content

Știri & Articole

RSS
  • Sushi: istoria peștelui cu orez
    September 9, 2020 Ana Maria Costisanu

    Sushi: istoria peștelui cu orez

    Percepţia generală este că sushi este un preparat de lux. Cu toate acestea, sushi a fost pe vremuri o mâncare populară destinată oamenilor de la baza piramidei sociale şi, în ciuda ritualului gastronomic complex din zilele de astăzi, era servit...

    Read now
  • Cele mai populare condimente din lume
    August 18, 2020 Ana Maria Costisanu

    Cele mai populare condimente din lume

    Despre „sare și piper” Sarea și piperul sunt cele mai cunoscute și larg utilizate condimente în gastronomie, o mâncare fără sare și piper este o mâncare lipsită de aromă și fără elementele esențiale care să îi îmbogățească gustul și savoarea....

    Read now
  • Cum pregătim laptele de migdale
    August 18, 2020 Ana Maria Costisanu

    Cum pregătim laptele de migdale

    Lipsit de grăsimi animale și bogat în nutrienți, laptele vegetal este cea mai bună alternativă, care poate înlocui laptele animal. În plus, laptele vegetal nu conține lactoză, grăsimi saturate și nici colesterol. Spre deosebire de laptele de origine animală, laptele...

    Read now
  • Istoria cântarului
    August 12, 2020 Ana Maria Costisanu

    Istoria cântarului

    Asemănător oricărei invenţii cu tradiţie, rădăcinile cântarului se trag din antichitate. Nevoia omului de a cunoaşte lucruri exacte a constituit motivul evoluţiei de la balanţe primitive la cântare de mare precizie. Asemănător oricărei invenţii cu tradiţie, rădăcinile cântarului se trag...

    Read now
  • Brunch-ul: masa de la micul dejun până la cină
    July 27, 2020 Ana Maria Costisanu

    Brunch-ul: masa de la micul dejun până la cină

    Termenul de „brunch” este de origine anglo-saxonă, fiind consemnat într-un dicționar, după anul 1890.  Este format din contractarea cuvintelor ”breakfast” – micul dejun și ”lunch” – prânzul. Acest tip de masă, a fost inventat în Anglia în familiile nobiliare și burgheze, unde în weekend toată familia...

    Read now
  • Pahare și puțină istorie
    July 23, 2020 Ana Maria Costisanu

    Pahare și puțină istorie

    Sticla suflată, a apărut în Siria, încă din secolul I î.H.  În timpul imperiului roman, doar oamenii foarte bogați se bucurau de folosirea paharelor din sticlă.  Începând cu secolul al XV-lea odată cu apariția „cristalelor de Murano”, paharele încep să...

    Read now
  • 3 rețete de cafea rece, pentru zile de vară
    July 10, 2020 Ana Maria Costisanu

    3 rețete de cafea rece, pentru zile de vară

      Sunteți printre iubitorii de cafea, la fel ca și noi? Vara putem experimenta cu metodele și rețetele de preparare. Așa că am ales 3 rețete pe care le împărtășim cu tine, care te vor energiza și îți vor oferi...

    Read now
x