Skip to content
3 rețete de înghețată raw: zmeură, piersici și tahini

3 rețete de înghețată raw: zmeură, piersici și tahini

Înghețata este desertul copilăriei și al verii. Nu prea ne imaginăm o vară fără nicio înghețată. Deși uneori ezităm să o consumăm în exces din cauza ingredientelor, totuși mai des vom zice da decât nu în fața poftei. 

Venim cu recomandarea la 3 rețete de înghețată cu ingredientele exclusiv vegetale, dar cu un gust savuros.

Vedeți mai jos. 

 

Înghețată raw de zmeură

Ingrediente:
3-4 cești cu zmeură proaspătă sau congelată;
2 cești banane tăiate bucăți și tinute la congelator;
2 linguri unt de cocos;
o lingură sirop de agave sau miere.

Mod de preparare:
Se introduc toate ingredientele în blender și se amestecă până când se obține o textură cremoasă și uniformă. Amestecul obținut se ține la congelator până când se întărește

La final, se decorează cu frunze de mentă și zmeură proaspătă sau orice alte fructe îți plac.

 

Înghețată raw de piersici

Ingrediente:
o ceașcă jumătate de piersici fără sâmburi;
2 cești lapte de migdale;
2 cești fulgi de nucă de cocos;
3 sferturi ceașcă miere de albine;
2 lingurițe esență de vanilie;
2 linguri ulei de cocos;
jumătate de linguriță de scortișoară;
un praf de sare.

Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele în blender și se amestecă timp de 3-5 minute, până se obține o textură cremoasă. Ulterior, amestecul obținut trebuie ținut la congelator până se întărește.

Pentru un plus de savoare, se decorează cu piersici proaspete.

 

Înghețată raw de tahini cu stafide și rom

Ingrediente:
2 cești caju hidratat timp de 2-4 ore;
2 cești fulgi de nucă de cocos;
1 ceașcă lapte de migadale;
2 cești stafide;
3 sferturi ceașcă sirop de agave;
1 sfert ceașcă tahini;
1 lingură esență de vanilie;
1 vârf de cuțit sare de Himalaya;
esență de rom natural.


Mod de preparare:
Jumătate din cantitatea de stafide se pune la înmuiat în rom și se lasă peste noapte. Celelalte ingrediente, împreună cu cantitatea rămasă de stafide, se pun în blender și se mixează la viteză mare, până rezultă o consistență cremoasă.

Amestecul se ține la frigider până se întărește, iar ulterior se decorează cu stafidele înmuiate în rom. În funcție de preferințe, se mai pot adăuga fulgi de migdale prăjite sau fistic.

 

Și pentru că am pregătit așa rețete delicioase, cât stau la frigider, vă îndemnăm să veniți pe site-ul nostru www.eclair.md , unde găsiți ustensile pentru preparare cât și servire (iar după cum știm, servirea înseamnă jumătate din succesul mâncării).

Să aveți poftă!

 

*Nu ezitați să distribuiți acest articol și să ne arătați prin storie rezultatul preparării.

Previous article 3 rețete de cafea rece, pentru zile de vară
Next article Ochiul ascuțit pentru lucruri de valoare va depista cultura chiar și pe o farfurie

Leave a comment

Comments must be approved before appearing

* Required fields

x