Culoarea anului 2020: Porțelanul Chinez

Începând cu sec. XIV, porțelanul chinez devine din ce în ce mai utilizat și în Europa, fiind unul din cele mai prețioase materiale de pe timpuri, din care se confecționau preponderent veselă și vaze decorative. Nuanța de albastru și alb ale porțelanului reprezintă fundamentul tehnicii - alla porcelana. Astfel , combinația acestor 2 culori  oferă energia și strălucirea albastră a cobaltului - o nuanță de trend, care se pare a fi cea mai populară culoare în rândul oamenilor.

"Nevoia de simplitate și de evadare din sfera tehnologiei este, în mare parte, motivul pentru care consumatorii sunt însetați de albastru, cum ar fi porțelanul chinezesc, care ne apropie de elemente naturale cum ar fi marea și cerul, ce redau seninătate în orice spațiu", afirmă Dee Schlotter, PPG manager de culori. 

Astfel, culoarea albastru-alb, numită culoarea porțelanului chinez, se pare că va fi culoarea de top în rîndul marilor designeri. Aceasta se va regăsi atît în articolele de interior, de îmbrăcăminte, textile, papetărie, etc. 

Tonul marin profund, silențios, devine popular în designul rezidențial și al modei. Asta a fost concluzia experților de culoare de la marca de vopsele PPG, care a numit astăzi porțelanul chinezesc - un amestec bogat și tradițional de cobalt și albastru inundabil - culoarea anului 2020.

Fondatoarea casei de modă "Lanvin", Jeanne Lanvin, a fost o mare admiratoare a culorii, și anume a albastrului. Începând de la pasiunea sa pentru culoare, ea  și-a deschis propria fabrica de coloranți dedicată experimentării culorilor în 1923. De atunci, culoarea albastră a devenit unul dintre simbolurile mărcii și este încă foarte răspândită în colecțiile, accesoriile și universul francez Lanvin.

Porțelanul Chinez  se regăsește în colecția Royal White de la Pip Studio, care, de asemenea, combină cele 2 nuanțe: albul și albastrul floral, alternând cu elemente grafice aurite. Descoperiți întreaga colecție pe site-ul nostru, la doar un click, iar pentru a putea admira îndreaproape, vă așteptăm pe Eminescu 30.

 




Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.