Kew Gardens - una dintre cele mai mari gradini botanice din lume

Kew Gardens - una dintre cele mai mari gradini botanice din lume

Royal Botanic Gardens (Grădina Botanică Regală) sunt deținătorii celei mai frumoase grădini britanice fondate în 1759 și declarată un patrimoniu mondial de UNESCO în 2003.

În ultimii 250 de ani Royal Botanic Gardens, Kew a adus contribuții nenumărate ori la creșterea și studierea plantelor și ciupercilor cu multe beneficii pentru omenire. Una din valorile grădinei este conservarea și asigurarea unei vieți durabile a naturii.

Kew Gardens este intinsa pe un teren de 300 de acri, se afla chiar langa Tamisa, intre județele Richmond și Kew din sud vestul Londrei.

Un pic de istorie

Din cele mai vechi timpuri, Kew Gardens este considerată ca fiind proprietatea regală, județele Richmond și Kew aparținând familiei regale. În anul 1730, regele George al II-lea și Regina Caroline au locuit în Ormonde Lodge la Richmond, iar fiul lor, Prince Frederick - în judetul Kew. După moartea lui Frederick, în anul 1751, văduva lui, Augusta, a amenajat o grădina botanica mică, în suprafața de doar 9 acri. Cu ajutorul arhitectului William Chambers, a amenajat o seră și a construit mai multe clădiri impresionante, inclusiv arcul.

În anul 1760, regele George al III-lea a moștenit Richmond. Cu gândul de a renova și moderniza parcul, el a invitat celebrul arhitect de parcuri din vremea aceea - Capability Brown. În anul 1772, după moartea mamei regelui George al III-lea, el a moștenit și județul Kew. Iar atunci Kew Gardens a prosperat.

Sub conducerea lui Sir Joseph Banks, a fost culeasă o serie de plante rare din întreaga lume.

Din anul 1841, Kew Gardens a devenit cunoscută sub denumirea oficială curentă. Sub conducerea lui Sir William Hooker, teritoriul grădinii a fost extins. După șapte ani a fost construită Palm House. Aceasta este una dintre capodoperele stilului victorian. Construcția, cu structura din metal și sticlă, seamană mult cu celebrul Crystal Palace. Un pic mai târziu, a fost proiectată și construită clădirea în care se află plante aduse din zone cu climă temperată.

Kew Gardens este un parc modern

Chiar dacă are 300 de ani de istorie, Kew Gardens este un parc modern. În acesta există peluze largi, flori și vegetatie veșnic verde. Dar nu trebuie uitat faptul că Kew Gardens are și un alt scop - este un centru de cercetare botanică cu cea mai mare colecție de plante din lume. În acest loc sunt păstrate plante din toate colțurile lumii. De asemenea, aici există o galerie de artă cu diferite exponate și fotografii legate de vegetație. În plus, în Kew Gradens sunt amenajate următoarele muzee: Evolution House, Grass Garden și Wood Museum. În acestă din urmă, vizitatorii "pot face cunoștință" nu numai cu o varietate de copaci (cca 14 mii), dar și cu procesul de fabricare a hârtiei.

Vesela Kew Gardens din Eclair

Kew Garden are un magazine de cadouri cu diferite obiecte din porțelan pe care sunt reprezentate specii de flori rare din grădină.

Sortimentul variază de la seturi cadou pentru ceai la colecții întregi de veselă care la puteți găsi la noi.

https://www.eclair.md/collections/kew-gardens

La fiecare achiziție a veselei Kew (Royal Botanic Gardens), Dumneavoastră veți contribui cu 5% din suma cumpărăturii la salvarea florilor pe cale de dispariție care sunt conservate de oamenii de știință din cadrul instituției mai sus menționată.

 

Colecția Lavender care este produsă dintr-un porțelan foarte fin este alegerea perfectă pentru savoarea petrecerilor chintesente în cele mai frumoase tradiții englezești. Aceste piese elegante exprimă complexitatea și frumusețea naturală a lavandei.

Meadow Bugs este o colecție frumoasă prin care veți putea savura tradiția englezească a ceaiului după amiază sau "afternoon tea" cum zic englezii. Pe veselă sunt ilustrate delicat florile și fauna din Grădina Botanică Regală din Londra.

Palm House.

Restaurantul din cadrul Grădinei KEW.


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.