Pomul de Paști și tradiția sa

Tradiția copacului decorat de Paști este veche de secole, prezentă în toate culturile antice din întreaga lume, iar originile ei s-au pierdut în negura timpului. Totuși, se crede că ea are legătură cu venirea primăverii, înflorirea copacilor și celebrarea vieții. Pomul de Paști este perceput ca un simbol al comuniunii și bucuriei, în timp ce oul simbolizează viața.

Este o tradiție, care vine din Germania și Austria și treptat a început să fie adoptată și în alte țări. Aceste creații deosebite și pline de culoare se numesc osterbaum și dau culoare grădinilor, însă putem crea compoziții festive și pentru interiorul casei. Iepurașul va fi încântat să lase cadourile lângă crenguțele decorate.

Povestea celui mai mare și frumos copac împodobit de Paști, a făcut înconjurul lumii când, într-un oraș din estul Germaniei, Volker Kraft în 1965 a început să dezvolte o adevărată pasiune pentru osterbaum, când a atârnat în mărul din curtea casei sale doar 18 ouă golite de conținut. An de an, familia a adunat tot mai multe ouă colorate pentru pomul din grădină. Datorită acestei tradiții, care luă amploare cu fiecare sezon, decorarea începea cu o săptămână înainte de Paști, numărul ornamentelor a ajuns la aproximativ 10.000 unități. Impresionant, nu-i așa? Mai târziu, în anii 2000, întreaga colecție a fost donată de către proprietar.

Pomul de Paști, cel mai adesea este format din crenguțe înmugurite de sălcie sau salcâm japonez, aranjate într-o vază sau un bol suficient de rezistent pentru a le susține greutatea. Pe aceste crenguțe se așează ouă de Paști, fie golite de conținut și vopsite, fie confecționate din plastic sau material textil, la care se adaugă alte decorațiuni, cum ar fi flori, iepurași, fluturi, puișori și alte simboluri ale primăverii.

Astăzi în vânzare puteți găsi o mulțime de ouă decorative sau de ciocolată special concepute pentru decorarea unui copac festiv.

La Eclair găsiți o gamă largă de ornamente pentru pomul de Paști: flori artificiale, ouă decorate cu pene de fazan, ouă din sticlă transparentă și un sortiment vast de decorațiuni pentru casă. Hitul anului sunt decorațiunile “de ciocolată”.

Sărbătoarea Paștelui cu adevărata ei semnificație spirituală, se umple de mai multă lumină și căldură, atunci când în jurul nostru este curat și frumos.


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.