Ochiul ascuțit pentru lucruri de valoare va depista cultura chiar și pe o farfurie

Așezăți-vă la masă și bucurați-vă de stilul și splendoarea camerelor maestuoase a Muzeului Victoria & Albert din Londra, cu această colecție de veselă inspirată din arta de pe pereții V&A.

Colecția Cole s-a născut pe lume din frumusețea și luxul a celor trei zone de luat masa din muzeul V&A.

Originile acestor camere superbe datează din primul restaurant muzeal din lume: care a fost introdus în V&A în 1856. Directorul fondator al muzeului, Henry Cole, a prezentat acest restaurant pentru a încuraja publicul să vină să se bucure de cultură în timp ce savurează masa și o ceașcă reconfortantă de ceai, ambele foarte necesare după o lungă zi de explorare a sălilor V&A și a tuturor artefactelor sale unice.

Cele trei camere de astăzi poartă numele de camere Poynter, Gamble și Morris, ele poartă numele onorofic al artiștilor care au lucrat la ele și sunt decorate la fel de delicat ca oricare altă comoară care poate fi găsită în muzeu.

Fiecare cameră este o schemă ambițioasă de decorare, care împletește o varietate de inspirații culturale simfonizate pe o pânză captivantă de la etajele V&A până la tavanele maiestuoase create de artiși.

Colecția Cole este complexă, designerii au ilustrat detalii decorative din fiecare cameră.

Albastrul și albul elegant oferă acestei colecții un aspect coordonat, în timp ce modelele sunt eclectice și amestecate, astfel încât combinațiile individuale pot fi explorate pe masă. Un accent puternic în albastru olandez oferă un aspect îndrăzneț și este inspirat din stilul camerei Poynter: plăcile ceramice albastre folosite în această cameră au fost pictate de studente, ceea ce a fost o oportunitate neobișnuită pentru femei în acea perioadă.

Colecția de veselă îmbină stilul arabesque floral, modele geometrice și ramuri de măsline găsite în Sala Morris, un loc istoric care a devenit popular întrucât artiștii apreciați luau prânzul des acolo. 

Ca și camera Gamble - decorată cu ceramică și sticlă colorată predispune vizitatorii la experiențe culinare și vizuale unice.

Colecția Cole este fabricată din porțelan fin, rezistentă pentru a o face față utilizării zilnice, care va aduce inspirația culturală din atmosfera muzeului V&A la fiecare experiență culinară din casă.

V&A creează produse cu un design unic patentat folosind opere de artă istorice din arhivele Muzeului Victoria și Albert. Produsele care se bucură de multă popularitate și se vând chiar în magazinul muzeal, sunt inspirate de icoanele, rafinamentele și artefactele unice găsite în această instituție de patrimoniu care păstrează piese atemporale care pot fi savurate, afișate și prețuite de-a lungul multor generații.

 


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.