Detoxifiem organismul in 3 zile

Așa e construită natura încât și oamenii cu organismul foarte sănătos acumulează toxine, iar până la 30 de ani, dacă nu recurgem la un regim de post pentru corpul nostru, putem acumula 5 kg de toxine. În concluzie curățarea este obligatorie, important este să alegem individual calea. 

Sunt mai multe metode de eliberare a toxinelor precum curățarea colonului cu clismă, perie pentru colon, transpirația, înfometarea sau un regim special alimentar.

Cu referire la curățarea colonului sau înfometării se pot pronunța doar medicii, în primul caz putem distruge microflora dacă ne apucăm singuri, iar înfometarea poate duce la dezechilibrarea hormonilor și asta rezulta în multe kg și probleme.

Transpirația este importantă, întrucât ea elimină toxinele din organism și ne ajută să dăm jos kilogramele. Dacă ați observat iarna ne este mai dificil să slăbim, întrucât organismul transpiră greu, el încearcă să păstreze grăsimile pentru a se încălzi, din acest motiv în perioadele reci ale anului trebuie să îmbrăcăm foarte bine zonenele de acumulare ca să nu stresăm corpul. Într-un cuvânt o oră de sport pe zi și menținem transpirația în echilibru.

Totuși ne putem curăța singuri, printr-un regim alimentar special, dietologii îi mai spun detox. Ce este de fapt detoxul și de ce e atât de recomandat? Acesta ajută să ne repunem în ordine funcțiile de bază, în special a ficatului și a vezicii biliare, care sunt extrem de importante. Ficatul este cel care filtrează totul în organism și dacă el e supra încărcat, atunci riscul bolilor crește de 10 ori. Detoxul înseamnă să eliminăm stresul din corpul nostru, inclusiv și al sistemului nervos.

Teoretic detoxul poate dura 10 zile, eu am încercat 3 și 6 zile. Am concluzionat că pentru organismul meu 3 zile în lună e suficient, devin mai ușoară și simt un restart care mă ține o perioadă bună (dacă fac excese a doua lună mai greu recurg la detox). De ce 3 zile, pentru că anume această perioadă de timp organismului îi este suficientă ca să arunce toate toxinele.

În timpul detoxului e bine să nu lucrăm, dar să ne odihnim, organismul nu va scăpa toxinele dacă va simți stres. Cea mai grea zi este a doua pentru că începe procesul de eliminare a toxinelor.  

Puteți avea dureri de cap, de regulă ele apar pentru puțin timp, cauzate de trecerea organismului la regimul nou. Mai bine să nu consumați pastile.

Sunt interzise - sarea, zahărul, alcoolul, ceaiul, cafeaua, vitamine, medicamente (doar cele mai importante) și băuturile gazate. 

În următorul articol voi împărtăși meniul meu de detox.

Fiși sănătoși!

 


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.