Aluat pentru Choux

Ingrediente pentru 12 inele cu diametru de 6 cm:

  • Lapte 3.2% - 125g
  • Apă - 125g
  • Sare - 2g
  • Zahăr - 10g
  • Făină (13-15% proteină) - 150g
  • Unt - 110g
  • Ouă - 220-235g

Metodă de preparare:

1. Într-un castron amestecați apa, laptele cu zahărul, sarea și untul tăiat în cubulețe și puneți la foc că să se topească untul până apă o să înceapă să fiarbă.
2. Scoateți castronul de pe foc și adăugați făină strecurată prin sită în avans. Întoarceți castronul pe aragaz și mai amestecați 3 minute până pe fundul castronului se formează o crustă iar aluatul a ajuns la 75C. Răciți aluatul pâna la 60C și adăugam câte un ou pe rând în aluat, astfel încât aluatul după fiecare ou să devină omogen.
3. Aluatul obținut îl transferăm într-o pungă pentru cofetărie și îl punem pentru minim 3 ore la frigider, or preferabil peste noapte.
4. Am folosit o duză de 15 mm și am turnat eclerele pe un cerc de 6 cm desenat pe hărtia de copt. Le puteți acoperi cu unt de cacao înainte de cuptor.
5. Coaceți-le la 170-175C până la 30 minute, altă metodă este să încălziți cuptorul până la 260C, punem eclerele, așteptăm până temperatura ajunge la 150C și pornim cuptorul la 145C și apoi aducem temperatura la 160C, le coacem cca 30 minute. (Eu am folosit, metoda nr. 2)
6. Puteți să faceți și craquelin ca să fie crocante și să umpleți aluatul cu frișcă bătută cu mascarpone și căpșuni.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published