Charlotte Malakoff

Cremă de migdale cu căpșune proaspete

(pentru 8-10 porții)

Timpul preparării - 45 minute
Odihna - 6 ore

Malakof este un desert spectaculos de la înaltele curți rusești. Tortul Malakoff este unul din cele mai ușoare deserte care poate fi o adiție spectaculoasă în repertoriul Dumneavoastră. 
Numele Malakoff este rusesc și probabil originea tortului este de la Curtea Rusească când un bucătar șef francez a fost angajat pentru familia regală. 
 
Ingrediente
 
  • 1L căpșuni spălate și uscate
  • 1/3 cupă de lichior de portocale
  • 2/3 cupe de apă
  • 24 de biscuiți savoyardi
  • 220 gr unt (moale) 
  • 1 cupă zahăr
  • 1 1/3 cupe migdale tocate
  • 1/4 extracte de migdale 
  • 4 frișcă
Mod de prepare
 
  1. Curățați căpșunele de codiță, spălați-le și lăsați-le să se usuce.
  2. Tapetați cu hârtie o formă pentru tort cu înălțimea de 10 cm și diametru de 18 cm.
  3. Turnați lichiorul și apa și înmuiați într-o farfurie adâncă și înmuiați fiecare biscuite și puneți-i la uscat.
  4. Bateți untul și zahărul 3-4 minut în mixer sau cu telul până nu obțineți o cremă, adăugați lichiorul, extractul și făina de migdale.
  5. Bateți frișca până stropește pereții, adăugați în masa de migdale.
  6. Aranjați-le în formă de inel în recipentul de copt, adăugați o treime din cremă și mai aranjați un strat de biscuiți, adăugați crema,. repetați procedura încă o dată. Punem pentru 6 ore la frigider.
Acest desert ușor de vară poate fi decorat cu căpșuni proaspete și servit cu sos preparat din căpșunile rămase. Extrem de elegant și rafinat.
Bon apetit!

Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.