Skip to content
Conchiglioni sau scoici uriase umplute si coapte

Conchiglioni sau scoici uriase umplute si coapte

Conchiglie - în traducere din italiană - scoici, de unde și provine numele acestor paste uriașe care pot fi umplute cu oirce vă vine în gând, precum ar fi fructele de mare, piept de pui somon cu creveți și frișcă sau ciuperci etc. 

Eu ador platourile mari cu mâncare, le asociez cu weekenduri în familie și multă lume la masă. Așa miroase a casă, pentru că la restaurant așa ceva nu găsiți și nici nu-i nevoie. Fiecare are să rămână cu alura sa.

Rețeta e simplă dar un pic durează prepararea.

Ingrediente (6-8 porții):

  • Jumătate de pachet de scoici
  • 2 legături de busuioc
  • 2 cutii de roșii întregi decojite (am utilizat 3 conform unei rețete și a fost prea mult)
  • 2 bile mare de mozzarele
  • 300 grame de ricotta
  • ulei de măsline
  • sare și piper
  • 3 căței de usturoi 
  • o lingură de zahăr
  • parmezan

Mod de preparare:

  1. Fărămițați cu mâinele roșiile, tocați mărunt o legătură de busuioc și tăiați felii 3 căței de usturoi, încingeți tigaia, turnați un pic de ulei, căliți usturoiul până devine auriu apoi puneți roșiile, zahărul și busuiocul, lăsați pentru 30 minute la foc încet. Asezonți cu sare și piper.
  2. Puneți un castron cu apă la fiert, adăugați un pic de sare și fierbeți pastele până devin foarte al dente scurgeți bine apa și lăsați-le la uscat.
  3. Tăiați mărunt mozzarele și amestecați cu ricotta.
  4. Umpleți fiecare scoică cu o frunză de busuioc și amestecul de brânză.
  5. Turnați jumătate din sosul fiert pe tava de copt și așezați peste el scoicile restul sosului turnaț-l deasupra lor.
  6. Puneți pentru 35-40 minute la cuptorul preîncălzit la 170 C cu o folie de aluminiu deasupra.
  7. Scoateți tava, presurați niște parmezan ras, (opțional niște felii de mozarela) mai lăsați 10 minute la cuptor fără folie

Bon Apetit!

 

 

 

 

Previous article Sufleu de branza cu lamaie
Next article Panna Cotta dietetica (fara zahar)

Leave a comment

Comments must be approved before appearing

* Required fields