Skip to content
Sufleu de branza cu lamaie

Sufleu de branza cu lamaie

Denumirea acestui preparat derivă din verbul franţuzesc „souffler“, căruia îi este atribuit înţelesul de „a (se) umfla“. Principalul ingredient al sufleului este oul, pentru prepararea acestui fel de mâncare folosindu-se atât gălbenuşurile, cât şi albuşurile, acestea din urmă fiind bătute spumă.

Sufleul datează din 1820 în bucătăria franceză și a fost inventat de Antonin Carâme, bucătarul celei mai bogate dinastii din lume - Rothschild. Cuptorul modern a făcut accesibilă prepararea sufleului și acasă.

Antonin Carame a inventat sute de sufleuri, dar unul poartă numele Souffle Rotchsild în semn onorific pentru angajatorul său. Rețeta originală conține particule de aur și fructă măcerate în lichiorul Danziger Goldwasser subtituit în rețetele modern cu Kirsch Cognac sau Grand Marnier.

Utilizând același principiu de ou bătut puteți improviza cu tot felul de cașcavaluri mixându-le cu legume și șuncă.

Îl puteți servi la desert sau dejun cu siguranță e un strop de eleganță în rutina zilnică.

Ingrediente

  • coaja de la o lămâie
  • 3 ouă
  • 100 gr de brânză de vacă
  • 20 gr de unt
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 90 gr de zahăr extrafin

Mod de prepare (4 porții)

  1. Separați gălbenușurile și albușurile după care bateți gălbenușurile cu zahărul vanilat și cu coaja rasă de la o lămâie.
  2. Adăugați brânză - este bine să fie una moale pentru copt atunci sufleul va fi foarte fin și delicat.
  3. Bateți albușurile cu 80 gr de zahăr.
  4. Ungeți formele pentru sufleu cu unt și puneți zahărul rămas pe fund.
  5. Pune un crop de apă într-o tavă termorezistentă încât să acoperi jumătate din formele pentru sufleu astfel ele se vor coace într-o baie de apă.
  6. Coaceți timp de 20 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 C.

Bon Apetit!

 

 

 

Previous article Chec de branza pudrat cu dragoste
Next article Conchiglioni sau scoici uriase umplute si coapte

Leave a comment

Comments must be approved before appearing

* Required fields

x