Tarta cu sfecla si branza

Tarta cu sfeclă și brânză
Nu știu cum voi, dar eu sunt mereu în căutare de aperitive interesante în special atunci când pe la noi poftesc prietenii. În premieră astăzi voi găti o tartă de sfeclă cu brie,  lăstari de floarea soarelui și germeni de ceapă. 
În original rețeta e cu brânză de capră, dar pentru emisiune eu n-am reușit să o găsesc la magazinul care am fost, dar până la urmă în bucătărie este mereu loc de improvizare.
Ingrediente
  • 500 gr sfeclă roșie 
  • 100 ml miere limpede
  • 2 linguri mari ulei de măsline                     
  • sucul de la o portocală 
  • 320 gr de foietaj
  • 15 g migdale (pot fi înlocuite cu orice alte alune) 
  • 25 grame de branzâ de capră, feta sau brie
  • germeni de ceapă, lăstari de floarea soarelui, poate fi inlocuit cu ruccola

Mod de preparare 

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 C între timp pregătiți ingredientele
  2. Decojiți sfecla și tăieți rondele, aranjați-le rondele pe o tavă, asezonați-le cu sare, piper, adăugați peste ele mierea, sucul de o portocală Puneți-le în partea de sus a cuptorului pentru 25 minute până se înmoaie.
  3. Întindeți foietajul pe o tavă, împungeți ușor aluatul cu o furculiță, astfel aluat va respira și nu se va umfla și puneți la cuptor pentru 20 minute în partea din mijloc.
  4. După ce le-ați scos din cuptor, puneți sfecla peste aluat și lăsați cam 2 cm distanță de la margine, adăugați deasupra brânza, alunele tăiate și asezonați cu un pic de ulei deasupra, puneți la cuptor pentru 10 minute. 
Este o tartă neobișnuită. merită să încercați! Bon apetit!
Fotografii realizate de Il Fotografo Atelier
Video realizat de Kiril Films

Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.