Supa picanta de dovleac cu ciocolata neagra

Ingrediente

  • 50 gr unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapă medie
  • 500 gr de pulpă de dovleac 
  • 100 gr morcov
  • 100 ml frișcă 18%
  • 400 ml apă
  • 50 gr ciocolată neagră
  • 1 linguriță chilli 
  • 1 linguriță scorțișoară
  • sare și piper

Mod de preparare:

  1. Tocați ceapa și usturoiul și căliți-le în 20 gr de unt.
  2. Tăiați cuburi mari dovleacul și morcovul și rumenițe-le în alt castron în untul rămas și uleiul de măsline.
  3. Adăugați în castronul cu dovleac - ceapa și usturoiul călit și acoperiți cu capac pentru 20 minute până dovleacul devine moale.
  4. Adăugați chilli și apa - fierbeți vreo 5-10 minute.
  5. Finisați prepararea supei cu frișcă, sare, piper și da-ți supa prin blender iar pentru un rezultat mai fin treceți supa prin sită.
  6. Serviți supa cu ciocolată rasă și semințe de dovleac - (eu am adăugat semințe de in și de susan).

Bon Apetit!

 


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.