Pui Tikkka Masala

În mod curios, Tikka Masala de pui (chicken tikka masala) este o mâncare indiană care a fost inventată în restaurantele indiene din Marea Britanie.

Legenda spune că acest fel de mâncare a apărut din întâmplare, prin 1970, când un şofer de autobuz din Glasgow a intrat într-un restaurant indian şi a cerut chicken curry, dar a fost nemulţumit de cum arăta acesta (era prea uscat). În acel moment, bucătarului i-a venit ideea de a turna peste chicken curry puţină supă de roşii, în care a adăugat câteva condimente asiatice.

Rezultatul a fost surprinzător. Popularitatea Tikka Masala s-a răspândit cu mare viteză în Regatul Unit şi este considerată acum de unii "mâncare naţională britanică".

  • ulei vegetal
  • 1 ceapă mare tăiată cubulețe
  • 1/2 linguriță pudră de chilli 
  • 1 bucată de ghimbir
  • 1-2 ardei chilli
  • 3 căței de usturoi tocați
  • 1 lunguriță tumeric
  • 2 lingurițe garam masala 
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 1 linguriță pastă de roșii
  • 400 g roșii tocate
  • 4 bucăți piept de pui (cca 150 g fiecare) tăiate cubulețe
  • 4-6 linguri iaurt
  • 1 lingură curry
  • coriandru tăiat 
  • sare și piper

Mod de preparare

  1.  Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie pentru prăjit. Adaugă ceapa și călește-o câteva minute, apoi pune ardei chili tocați, ghimbirul și usturoiul și lasă la foc mic 2-3 minute până se înmoaie.
  2. Adaugă pudra chilli, tumericul, garam masala și zahărul și condimentează bine cu sare și piper măcinat. Ține tigaia pe foc 1-2 minute, amestecând.
  3. Adaugă în tigaie pasta de roșii și roșiile tocate, lasă sosul să mai fiarbă încet câteva minute, apoi ia tigaia de pe foc. Pune sosul într-un blender și amestecăl până se omogenizează. Șterge bine tigaia.
  4. Încălzește altă lingură de ulei de arahide în tigaie și prăjește ouiul până când se rumenește ușor pe toate părțile. Toarnă peste pui sosul din blender, curry și lasă să fiarbă circa 10 minute.
  5. Adaugă iaurtul și jumătate din coriandrul tocat. Servește puiul ornat cu restul de coriandru și cu garnitura de orez.

PS: Garam Masala poate fi pregătită și acasă cum am făcut-o și eu.

Garam Masala

  • frunză de dafin 
  • chimen
  • scorțișoară
  • cuișoare pulbere
  • cardamon
  • piper negru
  • semințe de coriandru
  • nucșoară pulbere

Le puteți râșni în mojar sau râșniță.

 


Lasă un comentariu

Reține că trebuie să aprobăm comentariile înainte de a le publica

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.